Tanácsadó Magazin

Programajánló: Szegedi Borfesztivál

Írta:

Melyik lett Szeged Város Bora?

Günzer Tamás 2011-es villányi chardonnayja nyerte a XVIII. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját. Emellett az elismerés mellett a Szeged Város Bora 2012 címet is elnyerte a villányi borász. A verseny színvonalát jellemzi, hogy 130 benevezett tétel közül választotta ki a legjobbakat a szakmai zsűri.

Aki meg szeretné kóstolni a legjobb borokat, annak ajánlani tudjuk a fesztivál legszebb fehérbora címet nyert Frittmann 2011-es kunsági ezerjót, vagy a legszebb vörösbor kitüntetést kapott szekszárdi Szeleshát pincészet – merlot-ból készült – 2008-as Nomádját. A legszebb desszertbor címet pedig a Monyók pincészet 2002-es hatputtonyos tokaji aszúja érdemelte ki.

A szervezők elismerését vehette át Újvári Mihály is, aki egyedüliként Szeged közigazgatási határain belül termel minőségi borszőlőt. A 71 éves kiskundorozsmai gazda jelenleg hét hektáron gazdálkodik, borválasztékában megtalálható a cserszegi fűszeres, a rajnai rizling, a kékfrankos és a zweigelt. Az idős mester három esztendeje készíti el Szeged borát, amely 2011-ben rajnai rizling és cserszegi fűszeres házasításából született, és kóstolói szerint jó savgerincű, kellemes ivású bor lett.

A rendezvény vasárnapig tart, és több mint 120 pincészet nemes nedűiből kóstolhat a több tízezer látogató. A bor mellett a jó hangulatot a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt a komoly- és könnyűzenei előadó biztosítják.

Jó szórakozást és kikapcsolódást kívánunk!

0