Tanácsadó Magazin

Mire figyeljen a nyári szezon alatt?

Írta:

Élelmiszeres, vendéglátós és kereskedelmi vállalkozások figyelmébe ajánlom!

A mai cikkem elsősorban azoknak a vállalkozóknak és cégvezetőknek szól, akik munkavállalókat foglalkoztatnak.
Itt a nyár és vele együtt az ismerős helyzet: Indul a vendéglátósok egyik csúcsidőszaka, ami viszont számos feladattal és kötelezettséggel jár.

A nyári időszak az Élelmiszerbiztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Munkaügyi Főfelügyelőségnél is kiemelt ellenőrzési időszak, amit nagyon is komolyan kell venni.
A fő ellenőrzési területek között szerepel a munkavállalók (alkalmi munkavállalók esetében is) a kötelező oktatások elvégzése:

  • Élelmiszer-higiéniai oktatás megtartása a munkába lépést követő 30 napon belül.
  • Munkavédelmi oktatás megtartása legkésőbb a munkába lépés napján.

Ahogyan azt már sokan tudják, a minimumvizsga-kötelezettség helyébe az uniós és hazai jogszabályoknak megfelelően a vállalkozói felelősség lépett, tehát a vállalkozónak kell megoldania a szükséges oktatások megtartását.

 

Miként lehetséges megoldani a kötelező oktatásokat?

  1. Amennyiben rendelkezik az előírásoknak megfelelő szakképesítéssel úgy saját maga is megtarthatja az oktatásokat.
  2. Megbíz olyan szakértőket, akik napi szinten ezzel foglalkoznak (mint mi is a Create 2002 Kft.).

A legtöbb (vendéglátós) vállalkozónak nagyon kevés ideje van – a kiemelt turistahelyeken a következő néhány hét alatt kell elérniük a tervezett bevételt. Ilyenkor nagyon kellemetlen tud lenni egy ellenőrzés során feltárt hiányosság, nem beszélve a lehetséges pénzbírságról, ami akár keresztbe is húzhatja teljesen az üzleti számításokat.

Két megoldást is szeretnénk most az Ön figyelmébe ajánlani, amivel nem kell aggódnia a lehetséges ellenőrzések miatt, így nyugodtan foglalkozhat az üzletmenettel!

1. megoldás: Dolgozók kötelező oktatása szakemberek segítségével

Kérje szakértői segítségünket és megtartjuk munkavállalói részére az Élelmiszer-biztonsághoz és/vagy a Munkavédelemhez kapcsolódó kötelező oktatást. Erről hivatalos jegyzőkönyvet állítunk ki, amit a Hatóság is elfogad. Erről ide kattintva olvashat részletesebben >>>

Másik lehetőség, ha megvásárolja oktatási anyagunkat, amely alapján Ön is jogosult lesz az oktatások megtartására, így a gyakori személyi változások esetén ez egy költséghatékonyabb megoldás lehet. További információért kattintson ide >>>

2. megoldás: HACCP és Munkavédelmi felülvizsgálat

Személyes találkozó során (elmegyünk Önhöz személyesen) szemrevételezzük az üzlethelyiséget, vendéglátó egységet, ahol a tevékenységét végzi; valamint a meglévő dokumentációkat is átnézzük (pl. HACCP kézikönyv, Munkavédelmi kockázatelemzés, Kémiai kockázatbecslés).

A bejárás során tapasztalat észrevételeinket. az esetleg felmerülő hiányosságokat pótolni tudja, valamint – szükség esetén – a kapcsolódó dokumentációkat is frissítjük az Ön részére. Ha többet szeretne megtudni erről, kattintson ide >>>

 

Ezekkel a megoldásokkal nem csak gyorsan, hanem költséghatékonyan tudja vállalkozását úgy működtetni, hogy az megfeleljen a jogi előírásoknak.

Ezek után már nem kell aggódnia, hogy melyik „vendég lesz az ellenőr”!

 

Kérdése van?  Ajánlatot szeretne kérni a kötelező oktatásokra vagy felülvizsgálatra?

Hívjon bizalommal:

Nagygyörgyné Bartók Adrienn 70/318-8711
“Már 14 éve az élelmiszeres vállalkozók szolgálatában”

0