Minőségirányítási rendszerek kiépítése

 

 

A Minőségirányítási rendszerek kiépítése törvény által nem kötelező előírás, de a Beszállítóktól a nagyobb kereskedelmi láncok megkövetelik, hogy valamilyen Minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezzenek.

Az elmúlt években több különböző Minőségbiztosítási Rendszer kiépítésében vettünk részt, illetve készítettük fel a vállalkozásokat a különböző Auditokra.

A Minőségbiztosítási Rendszerek kiépítésével Csontos Melinda kolléganőnk foglalkozik, aki 2005-ben szerezte Minőségbiztosítási Mérnök diplomáját és több ilyen projektben vett részt sikeresen.

Mindig törekszünk arra, hogy megfeleljünk a multinacionális kereskedelmi egységek elvárásainak. A rendszereket úgy építjük ki, hogy az előírok szerint a lehető legkevesebb probléma merüljön fel az üzemeltetés során.

A következő Minőségirányítási Rendszerek kiépítését vállaljuk

 

BRC = British Retail Consortium

Főleg a Kereskedelmi láncok szabványa, többféle változata létezik:

 • BRC Global Standard for Food Safety: élelmiszer-előállítók számára ír elő követelményeket.
 • BRC/IOP Global Standard for Packaging and Packaging Materials: csomagolóanyag előállítók alkalmazhatják; ez lehet élelmiszer- vagy nem élelmiszer csomagolás is.
 • BRC Global Standard for Consumer Products: mindazon vállalkozások alkalmazhatják ezen szabványt, akik valamilyen fogyasztási cikket állítanak elő.

 

IFS szabvány= International Food Standard tanúsítvány az ISO 9001:2000 szabványra épül. 

Főleg a nagyobb kereskedelmi láncok kérik, több fatája létezik:

 • IFS Food: élelmiszer-előállítók számára ír elő követelményeket.
 • IFS Logistic: logisztikai szolgáltatók alkalmazhatják (logisztikai központok, szállítmányozók), mindazok, akik már csomagolt terméket kezelnek; ez lehet élelmiszer vagy nem élelmiszer termék is.
 • IFS Broker: mindazon vállalkozások alkalmazhatják ezen szabványt, akik csak kereskednek a termékekkel de közvetlenül nem kerülnek kapcsolatba azokkal.
 • IFS Logistic és IFS Broker kombinálása: azon cégek számára, akik logisztikai tevékenységük mellett önálló kereskedelmi tevékenységet is végeznek, lehetőség van a két szabvány együttes alkalmazására és tanúsítására.

 

ISO 22000 szabvány

A teljes élelmiszerláncra vonatkozik, vagyis az élelmiszer előállításban, terjesztésben, és vendéglátásban résztvevők, továbbá mindezeket ellátó vállalkozások számára követelményül szolgálhat.

 

FSSC 22000 szabvány= Food System Safety Certification

E szabvány élelmiszergyártók számára készült, legújabb átfogó élelmiszerbiztonsági rendszer.

Az ISO 22000 élelmiszer-biztonsági rendszerre épül, kiegészülve a PAS 220 előírásaival. A PAS 220 egy olyan program, mely kifejezetten az élelmiszergyártók számára tartalmaz biztonsági előírásokat.

 

Orvosi Minőségbiztosítási rendszerek kialakítása

Az 1997.évi egészségügyi törvény egyébként minden egészségügyi szolgáltató számára előírja a minőségirányítási rendszer biztosítását (folyamatait, tevékenységét a jogszabályok, szakmai protokollok szerint mindenképpen le kell szabályoznia), csak a külső tanúsítását nem teszi kötelezővé.

A MEES rendszerrel teljesen szakma-specifikusan, a mindennapi- akár közfinanszírozott, akár magánegészségügyi- gyakorlatot jól követő rendszer építhető.

MEES külön szabályozásokat tartalmaz a következő területekre:

 • Háziorvosi ellátás
 • Kórházi fekvőbeteg ellátás
 • Járóbeteg-ellátás
 • Védőnői ellátás

 

Emellett vállaljuk cégek felkészítését beszállítói auditokra, melyeket a multinacionális kiskereskedelmi láncok írnak elő a partnereik számára.

 

Kérje ajánlatunkat az alábbi űrlap kitöltésével!

Az űrlap kitöltését követően 1-2 munkanapon belül kollégánk visszahívja Önt, hogy tájékoztatni tudja a további részletekről és megválaszolja kérdéseit.