Tanácsadó Magazin

Közelednek az Ünnepek!

Írta:

December a Karácsony és a vásárok ideje, sok kis élelmiszer előállító, vendéglátó és kereskedelmi egység kitelepül ebben a hónapban. A szezonális vásárok alkalmával az ellenőrzések száma is megnő, célzottan a vásárokon árulókat ellenőrzik.

Mire figyeljünk oda a kitelepülés során?

  • Legyen engedélyünk a helyi hatóságoktól az árusításra, illetve a vendéglátó tevékenységre.
  • A forgalmazott és készített termékek nyomon követhetőségét tudjuk igazolni számlákkal vagy szállítólevelekkel.
  • A megfelelő higiéniai feltételek biztosítva legyenek a kitelepülés helyszínén, mint a szociális rész, kézmosási lehetőség, szennyvíz gyűjtés ha szükséges, mosogatási lehetőség. Ezek nagy részét a szervezők biztosítani szokták, de nem árt rá odafigyelni. Megfelelő hűtő és fagyasztó kapacitás.
  • A kitelepülés helyszínére is kell HACCP rendszert biztosítani, illetve a megfelelő dokumentációkat vezetni.
  • Az élelmiszer-biztonsági feltételek fenntartása, mint a szakosított tárolás, csomagolatlan élelmiszerek védelme a cseppfertőzéstől, csomagolatlan élelmiszer értékesítéséhez segédeszköz biztosítása stb.

További kérdés esetén keressen, segítünk!

Nagygyörgyné Bartók Adrienn 70/318-8711

0