Tanácsadó Magazin

Kinyithatnak a Vendéglátó egységek teraszai

Írta:

Kinyithatnak a Vendéglátó egységek teraszai

Április 24-től a vendéglátóhelyek megnyithatják a teraszaikat, a nyitást hamarosan a vendégtér belső használatára is kiterjeszthetik. Mi az, amire a nyitás előtt és a működés során is nagy hangsúlyt kell fektetni az Élelmiszerbiztonsági előírások betartása mellett?

 

Amennyiben az egység zárva volt és még kiszállításra sem működött, úgy az újra nyitás előtt vannak feladatok, amiket el kell végezni:

 

  • A vízvezetékből a pangó víz kifolyatása, ezt követően a több hónap óta történő állás esetén célszerű bevizsgáltatni a vizet.
  • Általános fertőtlenítő takarítás, ami az éves takarítási feladatnak felel meg és beletartozik a berendezések takarítása is.
  • A féléves rovar rágcsálóirtást is célszerű mostanra beütemezni.
  • Az esetleges javítási, karbantartási munkálatokat el kell végezni.
  • Fertőtlenítő mosogatás: az üzemi és a fogyasztói eszközök mosogatása
  • A raktárban tárolt élelmiszerek átnézése. A még eredeti csomagolásban lévő termékek csomagoló anyagának és lejárati dátumának ellenőrzése. A sérült és lejárt termékeket selejtezni kell.
  • A felbontott vagy nem eredeti csomagolásban lévő élelmiszereket már ne használják fel, ezeket is hulladékként kell kezelni.
  • Fagyasztókban lévő élelmiszerek: mivel nem volt folyamatosan ellenőrizve a hőfok, így felhasználása nem célszerű, abban az esetben sem, ha nem járt le a minőség megőrzési ideje. A saját lefagyasztású alapanyagok, félkész ételek felhasználását mellőzni kell jelen esetben.
  • Tisztító és mosogatószerek: ezen termékeknek is van lejárati idejük, célszerű átnézni, hogy a megmaradt tisztítószerek közül mi az, ami felhasználható és mi az, ami nem. Az átcsomagolt tisztítószereket ne használják fel.
  • A munkavállalók Higiéniai oktatásának frissítése.
  • HACCP és az önellenőrzési rendszer felülvizsgálata.

 

A nyitást követő feladatok:

Az asztalokat úgy kell elhelyezni, hogy a kellő távolság biztosított legyen.

A vendégek számára megfelelő hatékonyságú kézfertőtlenítő kihelyezése szükséges központi helyre.

A vendég mosdókba is folyékony kézfertőtlenítő szappan használata javasolt papír törlő használatának biztosításával.

 

Amennyiben a fent leírtakkal kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérem keressen valamely elérhetőségünkön.

 

További információkat és hasznos cikkeket a weboldalunkon találhat:

HACCP és Munkavédelmi témákban ide kattintva tájékozódhat részletesen.

 

 

Kiemelt szolgáltatásaink:

  • HACCP rendszer kiépítése és felülvizsgálata
  • Kémiai kockázatelemzés
  • Munkavédelmi kockázatelemzés és szolgáltatások
  • Tűzvédelmi szabályzatok és dokumentációk készítése
  • Munkavállalók oktatása (élelmiszerhigiénia, munkavédelem, tűzvédelem)
  • Üzletnyitási tanácsadás
  • … teljes szolgáltatási listánkat a honlapunkon találja.

Szolgáltatásaink árairól szintén a weboldalunkon talál tájékoztatót.

Árajánlat miatt keressen minket bizalommal.

 

Kérdése van?

Hívjon bizalommal és tegye fel kérdéseit most díjmentesen:

Nagygyörgyné Bartók Adrienn: 06-70/318-8711

0