Amit a HACCP ellenőrzésről és az engedélyről tudni kell

 

A HACCP rendszer alapfeltétele annak, hogy a Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály engedélyét megkapja. A HACCP rendszer több, mint egy igazolás vagy egy dokumentáció, aminek kötelezően és naprakészen meg kell lennie egy élelmiszerrel foglalkozó vállalkozónak. A HACCP kézikönyv egyik fő funkciója az élelmiszerbiztonság megteremtése és a fogyasztó védelme. Ez mindkét fél érdeke!

 

HACCP ellenőrzés az új vállalkozások esetében:

A HACCP egy mozaik szó: Hazard Analysis Critical Control Point. Magyar fordításban Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontokon.

Fontos tudni, hogy minden olyan vállalkozásnak el kell készíttetnie a HACCP kézikönyvet, aki kapcsolatba kerül valamilyen formában élelmiszerekkel.

Például: étterem, büfé, kocsma, vegyesbolt, cukrászda, fagylaltozó, élelmiszeripari-üzem stb.

Az új vállalkozás működésének bejelentését követően 30 napon belül szakhatósági ellenőrzésekre számíthat. Ennek során fog először találkozni a HACCP ellenőrzéssel, amit az adott Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya fog végrehajtani.

A HACCP kézikönyvet kizárólag szakember készítheti el, ami szükséges a Külön engedély kiadásához, azaz a vállalkozás működéséhez.

Külön engedély kiadására minden esetben sor kerül, ha Külön engedély köteles élelmiszereket készít vagy forgalmaz. Például: hideg meleg étel készítés, tálalás, hűtést igénylő tej, tejtermék felhasználás, forgalmazás, nyers hús forgalmazás, helyben készített cukrászsütemény, fagylalt forgalmazása, stb.

Ebben tudunk mi is segíteni Önnek a vállalkozására szabott HACCP rendszer és dokumentációk elkészítésében.

 

HACCP ellenőrzés már működő vállalkozások esetében:

A jogszabályi előírás szerint, a HACCP dokumentációkat rendszeresen felül kell vizsgáltatni HACCP auditorral.

Egy jól elkészített HACCP kézikönyv pontosan leírja az Ön egységében történő folyamatokat, mind a technológia, mind a termékkör tekintetében. Ez azonban az évek során változhat.

Ahhoz, hogy az Élelmiszerlánc- biztonsági és Állategészségügyi Hivatal ellenőrzésein megfeleljen, elengedhetetlenül fontos, hogy a HACCP kézikönyve és dokumentációi naprakészek legyenek.

Túl sok időt vesz igénybe a HACCP dokumentációk vezetése?

Nagy valószínűséggel, akkor nem az általunk készített HACCP rendszerrel rendelkezik. Az általunk készített HACCP rendszer minden tekintetben megfelel az ellenőrzéseken, így a Külön engedélye nem kerülhet veszélybe.

Kérje a segítségünket a felülvizsgálatban, hogy a HACCP ellenőrzésen ne legyen probléma!

Az általunk készített HACCP dokumentáció vezetése csupán napi néhány percbe telik, könnyedén észrevehető az élelmiszerbiztonságot esetleg veszélyeztető hibák és azok forrása.

 

  • “A szolgáltatással tökéletesen elégedett voltam. Hiszen munkatársuk a lehető legmaximálisabban segítségemre volt.Valamint üzletem nyitását követően a Hatóságok is meg voltak elégedve a kereskedelmi egység HACCP szabályai szerinti leírásokkal, betartásukkal.”–Hegedűs Katalin – Süti-Faló Kft.

 

Kérdése van?

Legyen az élelmiszer-biztonsághoz, engedélyezéshez vagy a HACCP ellenőrzéshez kapcsolódó kérdés, keressen bizalommal:

Nagygyörgyné Bartók Adrienn
(vezető tanácsadó, HACCP auditor)

Telefon: 70/318-8711

 

Árainkat itt tekintheti meg! >>>

 

Miért válassza a Create 2002 Kft.?


Elkészítjük vagy felülvizsgáljuk a HACCP rendszerét! Ha minket bíz meg a feladat ellátásával, nem kell aggódnia a HACCP ellenőrzések miatt!

Munkánkra garanciát is vállalunk!

Néhány információ cégünkről:

  • Több, mint 15 éve segítjük tanácsainkkal az élelmiszeres vállalkozókat.
  • Több ezer HACCP rendszert és HACCP kézikönyvet készítettünk el
  • Ügyfeleink között megtalálhatóak: a zöldségestől, az olajsajtoló üzemen át, az országos lefedettségű élelmiszerláncok boltjai, éttermek, büfék, vegyesboltok stb.
  • Visszatérő ügyfeleink aránya 80%, ami azt jelenti, hogy a rendszeres felülvizsgálatok során is minket választanak!
  • Ezekre mind-mind büszkék vagyunk!

 

Amennyiben szeretne most azonnal választ kapni HACCP-vel kapcsolatos kérdéseire hívjon: 70/318-8711

 

  • “Tisztelettel köszönöm, nagyon hálás vagyok a gyors segítségért. Önök egy dicséretre méltó korrekt cég!”–Tóth Imre, Szombathely

Az alábbi űrlap kitöltésével is kapcsolatba tud lépni velünk!

A beérkezett űrlapok kitöltőivel 1-2 munkanapon belül felvesszük a kapcsolatot!