Amit a HACCP ellenőrzésről és az engedélyről tudni kell
A HACCP rendszer alapfeltétele annak, hogy a Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály engedélyét megkapja. A HACCP rendszer több, mint egy igazolás vagy egy dokumentáció, aminek kötelezően és naprakészen meg kell lennie egy élelmiszerrel foglalkozó vállalkozónak. A HACCP kézikönyv egyik fő funkciója az élelmiszerbiztonság megteremtése és a fogyasztó védelme. Ez mindkét fél érdeke!
HACCP ellenőrzés az új vállalkozások esetében:
A HACCP egy mozaik szó: Hazard Analysis Critical Control Point. Magyar fordításban Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontokon.
Fontos tudni, hogy minden olyan vállalkozásnak el kell készíttetnie a HACCP kézikönyvet, aki kapcsolatba kerül valamilyen formában élelmiszerekkel.
Például: étterem, büfé, kocsma, vegyesbolt, cukrászda, fagylaltozó, élelmiszeripari-üzem stb.
Az új vállalkozás működésének bejelentését követően 30 napon belül szakhatósági ellenőrzésekre számíthat. Ennek során fog először találkozni a HACCP ellenőrzéssel, amit az adott Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya fog végrehajtani.
A HACCP kézikönyvet kizárólag szakember készítheti el, ami szükséges a Külön engedély kiadásához, azaz a vállalkozás működéséhez.
Külön engedély kiadására minden esetben sor kerül, ha Külön engedély köteles élelmiszereket készít vagy forgalmaz. Például: hideg meleg étel készítés, tálalás, hűtést igénylő tej, tejtermék felhasználás, forgalmazás, nyers hús forgalmazás, helyben készített cukrászsütemény, fagylalt forgalmazása, stb.
Ebben tudunk mi is segíteni Önnek a vállalkozására szabott HACCP rendszer és dokumentációk elkészítésében.
HACCP ellenőrzés már működő vállalkozások esetében:
A jogszabályi előírás szerint, a HACCP dokumentációkat rendszeresen felül kell vizsgáltatni HACCP auditorral.
Egy jól elkészített HACCP kézikönyv pontosan leírja az Ön egységében történő folyamatokat, mind a technológia, mind a termékkör tekintetében. Ez azonban az évek során változhat.
Ahhoz, hogy az Élelmiszerlánc- biztonsági és Állategészségügyi Hivatal ellenőrzésein megfeleljen, elengedhetetlenül fontos, hogy a HACCP kézikönyve és dokumentációi naprakészek legyenek.
Túl sok időt vesz igénybe a HACCP dokumentációk vezetése?
Nagy valószínűséggel, akkor nem az általunk készített HACCP rendszerrel rendelkezik. Az általunk készített HACCP rendszer minden tekintetben megfelel az ellenőrzéseken, így a Külön engedélye nem kerülhet veszélybe.
Kérje a segítségünket a felülvizsgálatban, hogy a HACCP ellenőrzésen ne legyen probléma!
Az általunk készített HACCP dokumentáció vezetése csupán napi néhány percbe telik, könnyedén észrevehető az élelmiszerbiztonságot esetleg veszélyeztető hibák és azok forrása.
Kérdése van?
Legyen az élelmiszer-biztonsághoz, engedélyezéshez vagy a HACCP ellenőrzéshez kapcsolódó kérdés, keressen bizalommal:
Nagygyörgyné Bartók Adrienn
(vezető tanácsadó, HACCP auditor)
Telefon: 70/318-8711
Árainkat itt tekintheti meg! >>>
Miért válassza a Create 2002 Kft.?
Elkészítjük vagy felülvizsgáljuk a HACCP rendszerét! Ha minket bíz meg a feladat ellátásával, nem kell aggódnia a HACCP ellenőrzések miatt!
Munkánkra garanciát is vállalunk!
Néhány információ cégünkről:
- Több, mint 15 éve segítjük tanácsainkkal az élelmiszeres vállalkozókat.
- Több ezer HACCP rendszert és HACCP kézikönyvet készítettünk el
- Ügyfeleink között megtalálhatóak: a zöldségestől, az olajsajtoló üzemen át, az országos lefedettségű élelmiszerláncok boltjai, éttermek, büfék, vegyesboltok stb.
- Visszatérő ügyfeleink aránya 80%, ami azt jelenti, hogy a rendszeres felülvizsgálatok során is minket választanak!
- Ezekre mind-mind büszkék vagyunk!
Amennyiben szeretne most azonnal választ kapni HACCP-vel kapcsolatos kérdéseire hívjon: 70/318-8711
Az alábbi űrlap kitöltésével is kapcsolatba tud lépni velünk!
A beérkezett űrlapok kitöltőivel 1-2 munkanapon belül felvesszük a kapcsolatot!