Tanácsadó Magazin

Minőségvezérelt Közétkeztetési Program

Írta:

A mai bejegyzésem a Közétkeztetők (főző- és tálalókonyhák) részére szól. 

 

Kedves Olvasó!

2017-ben lezárult a Minőségvezérelt Közétkeztetési Program teszt üzeme.

„A 2008. évi XLVI. törvény 23. § (5) bekezdése szerint közétkeztetés kizárólag olyan
létesítményben végezhető, amelyet az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv az élelmiszer-
higiéniai, élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-minőségi szempontok értékelése alapján
minősített, vagy amelynek minősítésére irányuló eljárás folyamatban van.”

A teszt üzemben elvégzett auditok már megtörtént minősítésnek számítanak.

A minősítés 2 éves időtartamra szól.

Amennyiben változott a tevékenység, üzemeltető és ellátotti kör, abban az esetben kezdeményezni kell az új minősítést a NÉBIH-nél.

Értékelés osztályzat alapján történt és történik.

Amennyiben az adott konyha 80% alatti teljesítményt ért el, úgy intézkedési tervet kellett beküldeni, melyben a hibajavítások módja és időpontja szerepel.

Ha valamely főző- és tálalókonyha esetében nem végezték el a minősítést, azt a konyhának kell kezdeményeznie.

A minősítést a NÉBIH oldalán (Minőségvezérelt Közétkeztetési Program) található
nyomtatvány kitöltésével, e-mailben visszaküldve kérelmezheti.

Minden egységnek rendelkeznie kell FELIR azonosítóval és az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Hivatal által kiadott külön engedéllyel.

A külön engedély kiadása 2009-től történik, ezért, amely konyhák régebb óta üzemelnek, azoknak kérvényezni kell a külön engedély kiadását.
 

Hasznosnak találta a cikket? Kérdése merült fel?
Írja meg nekem vagy hívjon telefon és szívesen átbeszélem Önnel!

 

A legegyszerűbb, ha telefonon veszi fel velem a kapcsolatot: 
Nagygyörgyné Bartók Adrienn 70/318-8711

“Már 14 éve az élelmiszeres vállalkozók szolgálatában”

0