Miket kell beszereznie az engedélyezéshez?

Kötelező alapadatok az engedély kérelemhez:

  • az élelmiszer-vállalkozó neve vagy cég neve,
  • természetes személy esetén a születési hely és idő,
  • cég esetében adószám,
  • lakhely (székhely) cím,
  • telephely cím,
  • elérhetőségek

 

Az üzletben történő forgalmazás esetén az alábbiakat kell benyújtania:

(3. melléklet értelmében az 57/2010. (V. 7.) FVM rendelethez)

Üzletben történő forgalomba hozatal esetén a külön engedély iránti kérelemhez csatolni kell:

  • közmű nyilatkozatokat,
  • technológiai leírást és elrendezési rajzot,
  • anyagmozgatási és személyforgalmi és göngyölegtárolási tervet,
  • az áruszállítás tervezett módját,
  • tervezett alkalmazotti létszámot,
  • szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását,
  • tisztítási, mosogatási, takarítási utasítást,
  • melléktermék és a hulladék-kezelési és ártalmatlanítási tervet,
  • az ivóvíz megfelelőségét tanúsító, 30 napnál nem régebbi vízvizsgálati eredményt,
  • vendéglátó létesítmény esetében nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a létesítményben szándékoznak-e előkészítetlen lőtt vadat feldolgozni.

 

Kérdezzen, informálódjon!

Nagygyörgyné Bartók Adriennt, vezető tanácsadónkat éri el személyesen
a 70/318-8711-es számon!

Vagy írjon egy e-mailt a haccpszeged@gmail.com e-mail címre illetve az oldal alján található űrlap kitöltésével is kapcsolatba tud lépni velünk.

 

Mozgóboltban vagy közterületen történő forgalomba hozatal esetén a külön engedély iránti kérelemhez csatolni kell:

  • az ivóvízellátás, szennyvízelvezetés, illetve elhelyezés, energiaellátás leírását,
  • technológiai leírást, mely tartalmazza az árusító helyeket, árusítási módot és a telephelyet
  • a kézmosási, WC-használati lehetőség ismertetését
  • a mosogatási, takarítási, fertőtlenítési utasítást
  • a hulladékszállítás, elhelyezés leírását
  • szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását.

 

Engedélyköteles létesítmény (üzemek) engedélyére vonatkozó kérelemnek tartalmaznia kell, vagy ahhoz csatolni kell:

(1. számú melléklet értelmében az 57/2010. (V. 7.) FVM rendelethez)

  • az élelmiszer-vállalkozó neve vagy cég neve,
  • természetes személy esetén a születési helyet és időt,
  • cég esetében adószámot,
  • lakhely (székhely) címét,
  • telephely címét,
  • elérhetőséget,
  • az engedélyköteles létesítmény tevékenységének meghatározását,
  • szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását,
  • technológiai leírást és folyamatábrát,
  • technológiai elrendezési rajzot,
  • anyagmozgatási és személyforgalmi tervet,
  • az épületgépészet szerelvényezési, fűtési, szellőzési, világítási, hűtési terveket,
  • gyártástechnológia szerinti gépjegyzéket
  • közmű nyilatkozatokat,
  • melléktermék és a hulladék kezelési és ártalmatlanítási tervét.

 

Az alábbi űrlap kitöltésével is kapcsolatba tud lépni velünk!

Miután kitöltötte, hamarosan keresni fogja telefonon
szaktanácsadó kollégánk, hogy megválaszolja kérdéseit!